Pennut syntyneet!

5.9.2018 näki päivänvalon uusi Pähkähullu pentue.

Snadi tuli luoksemme 1,5 viikkoa aikaisemmin. Se on yllättävän hyvin sulahtanut perheemme arkeen mukaan. Lapset on ok, kissat on ok, meidän lauman koirat ei niinkään, mutta pärjätään.

Tiineysvuorokausi 59 Snadin lämmöt tipahtivat. Yö oli levoton ja pissillä käytiin tiheään tahtiin. Vielä aamulla 7.30 lämpö oli alhaalla, joten ajattelin, että on ihan turvallista lähteä töihin. Mieheni jäi kotiin. 10.05 tuli puhelu; ” Se taitaa synnyttää”. Lähdin juosten töistä ja päästyäni pentuhuoneeseen oli ensimmäinen pentu juuri syntynyt ja Snadi sitä hienosti avasi sikiökalvoista. Kello oli 10.15. Kello 11.25 olivat kaikki pennut maailmassa! Helpoin ja nopein synnytys ikinä! Snadi hoiti hommat ihan itse.

10.15 blue merle uros 313g

10.35 blue merle uros 318g

11.05 blue merle narttu 238g (töpö häntä)

11.25 musta narttu 313g

Snadi oli koko ajan synnytyksessä ja sen jälkeen hyvin hermostuneen oloinen. Läähätti TODELLA paljon, aivan koko koira tärisi. Se nuoli pentuja lähes maanisesti, eikä ruoka maistunut. Päivä meni ihan ok ja illalla lähdin jopa agilitytreeneihin. Mutta yöllä levottomuus paheni. Snadi ei tähän mennessä ollut nukkunut yli kahteen vuorokauteen. Kieli meni rikki pentujen nuolemisesta, pentujen paino kääntyi laskuun, Snadi vinkui ja pennut huusivat, KOKO yön. Aamulla viimeinen pisara oli, kun mammakoira oli viiden minuutin poissaoloni aikana muuttanut pesueensa pentuhuoneen sohvalle. Sydän jätti pari lyöntiä väliin tämän nähdessäni.

Onneksi luottoeläinlääkärini Seinäjoen Mai-vet otti meidät vastaan ylimääräisenä ennen muita potilaita. <3 Kiitos Mai-vet! Snadilla oli tulehdusarvot korkealla ja yhdessä nisässä jonkinlainen muutos, todennäköisesti maitorauhasessa jotain ongelmaa ja tämä nyt tulehtunut. Antibiootit matkaan, kipulääke pistoksena ja varoiksi lisää kotiin mukaan ja homma hoidettu. Pari tuntia kotiin pääsyn jälkeen Snadi nukkui pitkin pituuttaan pentulaatikossa ja pennut olivat täydellisen tyytyväisiä ja hiljaa! Voi tuota näkyä, autuutta. <3 Nyt voi siis niin mamma kuin pennutkin hyvin. Painot ovat kääntyneet nousuun ja mamma tyyni ja rauhallinen.

Kuva eläinlääkäristä.

 

Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *