Astutusmatka talven ihmemaahan

Keskiviikkona 23.12. kävin ottamassa Pööltä progesteronitestin. Ajattelin, että vielä ollaan juoksujen kanssa aikaisessa ja astutus olisi uuden vuoden korvilla. Tunnin päästä joulun ruokaostoksilla ollessani tuli soitto klinikalta. LH piikki olisi huomenna ja astutuksen pitäisi tapahtua ylihuomenna tai viimeistään lauantaina. Siinä hetken laskeskelin mielessäni, että koskas se jouluaatto onkaan…

Joulupäivänä starttasi auto klo 7.00 kohti Lappia, Ruotsin Lappia. 900km ajoa edessä. Onneksi sisko, paras reissukaveri lähti seuraksi. Olimme perillä pienessä kylässä tuntureilla alkuillasta. Samana iltana oli jo ensimmäinen astutus hoidettu. Pariskunnalla oli rakkautta ensi silmäyksellä <3

Saimme yöpyä uroksen, Assarin kasvattajan luona. Koimme olomme todella tervetulleiksi ja vierailu oli aivan todella mukava. Kävimme hienoja keskusteluja aussieista, kasvattamisesta yleensä jne. Mielenkiintoista oli oppia poronhoidosta ja saamelaiskulttuurista. Voi miten hienoja kohtaamisia koiraharrastus ja kasvatus tuokaan mukanaan!

Tapaninpäivänä onnistui astutus vielä toistamiseen. Lopun päivää pariskunta vietti leikkien lumihangessa. Pöö oli oikein mainio reissukoira eikä uudet tuttavuudet tai uusi ympäristö stressanneet yhtään. Mukana oli myös ystävä Bläk. Se keskittyi Siljan nuoren uroksen kanssa leikkimiseen. Voi pojat kuinka kivaa niillä olikaan!

Kolmantena päivänä ei enää astutus onnistunut. Tästä voidaan siis päätellä, että oltiin aivan oikeaan aikaan matkassa. Aamusta alkoi siis kotimatka. Hirveässä lumituiskussa Ouluun saakka. Matkan varrella Torniossa tavattiin K-Pentueen Vilhoa omistajineen. Hieno nuorimies tuo Vilho. Yöllä oltiin kotona, myöhään. Huh mikä reissu, mutta myös todella kokemisen arvoinen.

Nyt vain sormet ja varpaat ristiin, että kaikki menee hyvin ja saadaan monen monta pientä Pähkähullua! Ultra on varattu 27.1. Silloin viimeistään tiedetään onko pentuja tulossa. Pöö on ainakin hyvin nälkäinen ja normaalia väsyneempi. Noin viikko astutuksen jälkeen sillä oli vatsa sekaisin, mikä on sille hyvin epänormaalia. Odottavan aika on pitkä!

Jätä kommentti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *