Black

Mi Sombra’s Black Denis

 • synt./born 26.3.2020
 • Blue merle, pitkä häntä/long tail                                                                              
 • Uros/Male
 • Lonkat/Hips: B/C
 • Kyynärät/Elbows: 0/0
 • Olat/Shoulders: Clear/Clear
 • Selkä/Back: LTV0, VA0, SP0 / Clear
 • Silmät/Eyes: OK (7/2022)
 • Geneettisesti vapaa/Genetically clear: HSF4, CEA, CMR1, MDR, PRA, DM
 • Omistajat/Owners: Outi Vataja, Pähkähullun, Nina Krammer, Mi Sombra’s
 • Haltija/Living with: Ulla Köykkä, Seinäjoki
 • Harrastukset/Hobbies: Agility, toko/obedience, paimennus/herding…

Black the formula-auto. Nina oli valinnut Blackin pentueesta itselleen. Kuitenkin muutaman viikon päästä hän tuli toisiin ajatuksiin, että nyt ei ole pennun aika. Hän etsi Blackille sijoituskotia lähistöltä. Eikös Suomi ole ihan naapurissa Itävaltaan nähden? Ullalla oli jo Midnight, joka ei tuntunut sopeutuvan ainoan koiran elämään. Niimpä Black muutti Midin pikkuveljeksi. Suomeen tultuaan se sai pehmeän laskun uuteen kotiin, kun Hups otti sen siipiensä suojaan omien 6 viikkoisten pentujensa joukkoon. Siellä se 12 viikkoinen Black oli imetettävänä muiden mukana.

Black on alusta asti mennyt aina täysiä. Pentuna tuntui, että se ei nukkunut ollenkaan. Mutta se ei silti vauhdissaan ole mitenkään rasittava, koska viihdyttää itse itseään. Saattaa tunninkin leikkiä itsekseen parilla tennispallolla tai viettää koko illan katsoen marsuja… Nyt kun elää maatilalla, on sen päivät täynnä eläimien katselua. Välillä tulee leikkimään muiden kanssa ja sitten taas vauhdilla katsomaan onko lampailla kaikki hyvin. Eikä se härki tai komenna noita katsomiaan eläimiä, ei vain päästä silmistään.

Black rakastaa jokaista ihmistä estoitta. Vahtiviettiä sillä ei ole nimeksikään. Ilmoittaa vieraiden tulosta haukulla, mutta enemmän tuo haukkukin on innokasta haukkua, kuinka siistiä on kun tuli vieraita. Lapset ovat Blackin heikkous, mitä pienempi lapsi, sitä enemmän se rakastaa! Muiden koirien kanssa Black tulee toimeen. Toisia uroksia se mieluummin välttelee kuin menee tarkoituksella hakemaan konfliktia. Blackin elämässä on muutama narttu, joita se fanittaa jopa paimennettavia eläimiä enemmän. Muutoin jopa juoksuiset tytöt saavat olla ihan rauhassa, kun Blackilla on muuta puuhaa.

Paimennus on Blackin elämän suola. Sitäkin se tekee täysiä! Se ei ole paha eläimille eikä juoksuta niitä, vaikka sillä itsellä onkin jalkoja mahan alla enemmän kuin tarpeeksi. Se voisi joskus olla itselleen vähän armollisempi ja vähän hellittää, mutta hänen mielestään moiseen ei ole tarvetta. Mutta on se paimenessa hurjan lahjakas! Paimennuksessa Black saavutti viime kesänä tittelit STDds eli ensimmäinen luokka lampailla ja ankoilla on läpäisty.

Black tekee innolla kaikkea. Agilityssa se on iloinen rallittaja ja paimennuksen totisuus on tiessään. Tokoakin se voisi omasta mielestään tehdä loputtomasti. Blackilla on suuri taistelutahto ja paras palkka on lelu. Vaikka ahneuttakin löytyy. Työ kuin työ on siis tämän pojan juttu.

Ja vaikka ralliauto onkin, osaa se myös rauhoittua. Blackin kanssa voi mennä ja matkustaa ja kaiken se ottaa vastaan tyynen rauhallisesti. Vieraat paikat eivät hetkauta mitenkään ja rauhoittua voi missä tahansa. Tuntuu että tämä tyyppi ei stressaa mistään. Tai vaikka tulisikin joku vähän ikävämpi kokemus, on se seuraavassa sekunnissa unohdettu.