Dira

Mi Sombra’s Dainty Dipstick RS-O JS-E-OP GS-E DNA-VP

Synt./Born 30.12.2011                                                                               

Narttu/Female, Black tri, Pitkä häntä/Long tail

Kasvattaja/Breeder: Mi Sombra, Nina Krammer, Austria

Lonkat/Hips: A/A

Kyynärät/Elbows: 0/0

Selkä/Back: LTV0 (normal)

Silmät/Eyes: OK (1/2019)

HSF4: vapaa/clear

MDR1: +/+

CEA/CH: vapaa/clear

CMR-1: +/- kantaja/carrier

DM: kantaja/carrier

Omistaja/Owner: Sanna Korpijärvi, Kokkola

Jalostusoikeus/Breeding rights: Outi Vataja, Seinäjoki

Harrastukset: Agilityssä kisaa 3-luokassa, tokossa kilpailuoikeus avoimeen luokkaan. Paimennuksessa 1xleg lampailta.

Koiranet

Diran omistajan Sannan kirjoitus Dirasta:

Dira saapui meille 12 viikkoisena, oltuaan ensi pari viikkoa Outilla Itävallasta suomeen tulon jälkeen. Sopeutuminen perheeseen sujui ongelmitta ja jo muutan päivän jälkeen oli Dira sulattanut kaikkien perheenjäsenten sydämen.

Dira on helppo ja välitön koira.  Tietenkin paimenkoiramaiseen tapaan ohjaajansa leimaantunut, mutta leikkikaveriksi kelpaa kuka tahansa joka vain jaksaa touhuta, sillä tältä koiralta ei energia lopu.  Vaikka Diralla on paljon energiaa ja se on aina valmis toimintaan, osaa se tarvittaessa olla rauhassakin ja sietää melko hyvin tylsyyttäkkin jos tarve vaatii.

Dira on lapsiin tottunut koira ja vaikka aluksi halu paimentaa pienempiä lapsia oli kova pystyy se nyt niidenkin läsnä ollessa olemaan rauhallinen, tästä kiitos Outin muksuille. Vieraista Dira ei juuri piittaa, kodin ulkopuolella vieraat käydään uteliaasti haistamassa ja poistutaan paikalta. Kotona Dira hetken miettimisajan jälkeen saattaa käydä kerjäämässä jo rapsutuksiakin.

Tällä hetkellä meidän yhteisiin puuhiin kuuluu agility ja paimennus aina kun vain mahdollista. Agilityssä Dira kilpailee 3-luokassa. Paimennuksessa on yksi leg (hyväksytty suoritus ASCAn paimennuskokeissa) lampailta.

Tähän mennessä ei Diran kanssa ole tullut vastaa vielä yhtään suurempaa ongelmaa, aina on mukava lähteä yhdessä touhuamaan. Ohjaajan huonon päivän sattuessa Dira sulattaa sen pelkällä olemuksellaan. <3

Dira – pieni suuri koira.