Huuti

Keep Smiling’s Aloha Hawaii STDs RS-N JS-E GS-N

Synt./Born 14.4.2010                                                                           

Narttu/Female, Red bi, Pitkä häntä/Long tail

Kasvattaja/Breeder: Keep Smiling’s, Regina Wendel, Germany

Lonkat/Hips: A/A

Kyynärpäät/Elbows: 0/0

Polvet/Knees: 0/0

Selkä/Back: VA0, SP0, LTV0

Silmät/Eyes: OK (4/2010, 11/2015)

CMR1: C/C (normal)

PHC: -/- (normal)

MDR1: -/- (normal)

NCL8: G/G (normal)

CD: -/- (normal)

Korkeus/Height: 46-47cm

Paino/Weight: 15,5kg

Ei käytetty jalostukseen/Never bred

Steriloitu/Sterilized

Koiranet

Löysin tieni Huutin kasvattajan kotsivuille, kun Huutin pentue oli jo syntynyt ja iskin silmäni tähän kauniiseen punaiseen tyttöön välittömästi. En kuitenkaan ottanut heti yhteyttä kasvattajaan, vaan jäin miettimään asiaa. Parin päivän päästä näin Huutin kuvan alla tekstin: Varattu. Olin hyvin pettynyt. Päivittäin kävin ihastelemassa pientä punaista tyttöä, kunnes yhtenä päivänä Varattu-teksti oli hävinnyt. Päätin, että nyt puuttui kohtalo peliin ja tuo pentu on minun! Lähetin saman tien sähköpostia kasvattajalle. Sattumalta mieheni lähti vielä autonhakureissulle Saksaan ja toi pienen punaisen tytön kotiin.

Hulluuttahan se oli ottaa kaksi samanikäistä pentua yhtä aikaa. Vänkä on Huutia vain kuukauden vanhempi. Yhdessä ne pistivätkin koko kodin uuteen uskoon, enkä halua edes laskea sitä summaa, minkä arvosta ne tavaroita tuhosivat… Mutta enää ei syödä mitään.

Huuti on hyvin erityinen koira. Se on oman perheen kesken äärimmäisen helppo ja valloittava persoona. Se rakastaa meidän tyttäriämme ja leikkii heidän kanssaan koskaan kyllästymättä. Aada onkin ilmoittanut, että Huuti on hänen koiransa. Huuti on minun varjoni, se ei päästä minua hetkeksikään silmistään ja tunkee itsensä aina niin lähelle kuin suinkin pääsee.

Koiralaumassamme Huuti on alimmassa asemassa. Mutta silti sen nenälle ei hypitä, vaan se huomauttaa kyllä takaisin, jos kokee tulleensa kohdelluksi huonosti tai epäreilusti. Kun se on ollut pidemmän aikaa muusta laumasta erossa, se aina yrittää nousta laumahierarkiassa, mutta palautetaan Pähkän toimesta hyvin nopeasti omalle paikalleen.

Tuttuja kohtaan Huuti on vähän turhankin rakastava, mutta vieraita kohtaan se on varautunut. Kun vieras ei kiinnitä siihen mitään huomiota, niin se suopuu nopeasti, mutta tuttavallisia vieraita se ei voi sietää. Vieraiden lasten kanssa paimenvietti puskee pintaan, mutta on hallittavissa. Myös vieraiden koirien ensitapaaminen kuuluu Huutin heikkouksiin. Se on remmirähjä (mitä työstämme kokoajan). Huutin mielestä hyökkäys on paras puolustus, mitä vieraisiin koiriin tulee. Mutta esim. yhteislenkille voimme lähteä, missä koirat saavat olla irti ja Huuti sulautuu lähes laumaan kuin laumaan. Huutin rähjääminen johtuu pitkälti opitusta toimintamallista ja epävarmuudesta.

Huuti ei ole koira helpoimmasta päästä. Sillä on työmotivaatiota ja moottoria vaikka muille jakaa, mutta sen äärimmäinen terävyys tekee siitä hyvin haastavan. Se reagoi kaikkeen ympäristössä tapahtuvaan täysillä. Itse asiassa ei ole mitään asiaa mitä se ei tekisi täysillä. Huuti on myös kova koira, mikä ominaisuus on minulle uutta. Se ei jää muistelemaan tapahtuneita, vaan jatkaa eteenpäin, niin hyvässä kuin pahassakin.

Huuti elää miellyttääkseen minua ja meidän perhettämme. Sillä on loputon määrä energiaa, minkä kanavoimisessa en aina onnistu riittävän hyvin. Huutin kanssa on treenattu kotitarpeisiin tokoa, jälki on aloitettu.  Agility aloitettin 5-vuotiaana ja kisattu on nyt jonkin verran. Huutin kanssa aloitettiin paimennus muutama vuosi sitten. Huuti on loistava luontainen työskentelijä. Kaverini sanoja lainatakseni “Huuti on kuin sellainen lasten palikkalaatikko, jossa on erimuotoisia palikoita ja jokaiselle oma reikänsä. Sillä on kaikki palikat jo valmiina, mutta vielä yrittää sinnikkäästi kokeilla mihin reikään mikäkin palikka sopii.“ Valitettavasti Huutin alun raivo lampailla on johtanut siihen, että sitä on pitänyt hallita tiukasti ja se on ajan myötä syönyt Huutin motivaatiota ja oma-aloitteisuutta. Huuti on suorittanut ASCAn paimennuskokeessa started luokan lampailla ja yhden leg:in ankoilla (hyväksytty paimennuskoe ASCA: n paimennuskokeessa).

Huuti on saanut kasvaa ja kehittyä rauhassa ja paraneekin kuin viini vanhetessaan.

Huutia yritettiin astuttaa pariin otteeseen, mutta turhaan, se ei tule tiineeksi.