Pöö

Titangus Daizly

s. 19.3.2018                   

Red merle

Narttu/Female

Lonkat/Hips: B/B

Kyynärät/Elbows: 0/0

Selkä/Back: LTV0, VA0, SP0

Silmät/Eyes: 12/2020

Korkeus/Height: 54cm

Paino/Weight: 19,5kg

Omistaja/ Owner: Aada Vataja, Pähkähullun

Harrastukset/Hobbies: Rallytoko/Rally

obedience, agility, paimennus/herding

Koiranet

Pedigree:

Pöö:

Pöön tarina sai alkunsa jo muutama vuosi ennen sen syntymää. ASCAn paimennus kisoissa näin Kion, Pöön äidin paimentamassa ja jo tuolloin päätin, että tuon koiran jälkeläisen joskus vielä haluan. Vuosi ennen Pöön syntymää tyttäreni Aada alkoi treenaamaan agilitya Hupsin kanssa nuorten agilityvalmennuksessa. Pian sainkin jo taistella 9v tyttäreni kanssa kumpi menee viikkotreeneihin Hupsin kanssa. Päätin, että oma koira tytölle on hommattava. Sitten kuulin Pöön kasvattajan Tiinan pentusuunnitelmista Kiolle ja kun kuulin tulevan isän, oli peli selvä. Minun oli saatava pentu. Niin alkoi Pöön odotus.

9-vuotias tyttö, kun sai koiranpentunsa takapenkille syliin ja kotimatka alkoi, niin itkuhan siinä tuli, molemmille äidille ja tyttärelle. Tuosta hetkestä alkaen ovat nämä kaksi olleet erottamattomat. Aivan itse on tyttö koiransa kouluttanut. Ja parempaa tai uskollisempaa koiraa ei Aadalle voisi toivoa. Mitä tahansa muut koirat kotona touhuavat, pysyy Pöö Aadan luona. Illalla se menee Aadan kanssa nukkumaan, vaikka muut koirat vielä touhuaisivat kanssani jotain. Aada ja Pöö harrastavat yhdessä rallytokoa ja agilitya. Agilityssa erikoisesteet vaativat vielä hiomista ennen kisaamaan pääsemistä. Rallytokossa pari olisi jo aivan kisavalmis, mutta jännitys estää vielä kisaamisen.

Äidin tehtäväksi on jäänyt paimennus. Pöö on hyvin nöyrä, herkkä ja pehmeä paimentaessaan ohjaajaa kohtaan. Paimennettavia eläimiä kohtaan se osaa silti olla riittävän kova ja päättäväinen tarpeen tullen. Sillä on huikea luontainen eläintenlukutaito.

Pöö on helposti motivoitavissa. Se on ahne sekä sillä on suuri taistelutahto. Se tykkää leikkimisestä palkkana kaikista eniten ja juoksee narupallonsa kanssa voitettuaan ympäri kenttää. Pöö oppii nopeasti, mutta osaa halutessaan myös olla hyvinkin jääräpäinen. Se tasaiseen tahtiin hieman kokeilee rajojaan, mutta palaa maan pinnalle pienestä muistutuksesta. Pöö on hyvin sosiaalinen ihmisiä kohtaan. Se pitää kaikista, mutta ei ole rasittavan ylitsevuotavan sosiaalinen. Kotiaan se ei oikeastaan vahdi, mutta uskon sen tarvittaessa puollustavan emäntäänsä henkeen ja vereen. Vieraiden koirien kanssa Pöö on hieman epävarma. Se tarvitsee aikaa ystävystyäkseen. Mikään tappelija se ei todellakaan ole, mutta ei halua lähelleen ventovieraita koiria samantien. Hetken kuluttua se leikkii koiran kuin koiran kanssa. Pöö on äärimmäisen nopea ja kestävä koira. Se voittaa koko muun laumamme juoksussa ihan suvereenisti. Eikä se väsähdä fyysisesti oikein millään. Aivohiki tulee helpommin.

Pöö on suuri persoona. Se on perusolemukseltaan hyvin rauhallinen, mutta toisessa hetkessä se voikin olla hölmöilevä Hessu Hopo. Pöö hymyilee ollessaan oikein onnellinen. Se käyttää pitkää nenäänsä kaiken tökkimiseen. Vinkulelut vinkuvat nenällä tökkimällä, ei puremalla ja kaikkea ympäristössä tutkitaan tökkimällä. Hassu otus!