Nootti

HK1 BH Bywater Wichita

Synt./Born 1.5.2005                                                                               

Narttu/Female, Red merle, Pitkä häntä / Long tail

Kasvattaja/Breeder: Bywater, Tuire Finska-Koponen, Kuopio

Lonkat/Hips: A/A

Kyynärät/Elbows: 0/0

Polvet/Knees: 0/0

Silmät/Eyes: Kortikaalinen katarakta/ Chataracta (-09) Ei kanna HSF4 geenivirhettä/ Free from HSF4

Korkeus/Height: 49 cm

Paino/Weight: 18 kg

Omistaja/Owner: Outi Vataja, living with us

Ei käytetty jalostukseen (leikattu -10) / Never been bred (spayed -10) 

Nootti on koira, jonka kanssa on ilo elää ja olla. Sillä on kertakaikkisen iloinen elämänasenne. Jos sen kanssa ei puuhastele, niin se huvittaa itse itseään, esimerkiksi heittelemällä palloa itselleen. Se touhuaa koko ajan jotakin, kuten kuljettaa leluja suussaan pylly heiluen. 🙂

Vieraita kohtaan Nootti on välinpitämätön, mutta kaikki tutut saavat osansa Nootin ylitsepursuavista hellyydenosoituksista. Ihmisvilinässä yleisillä paikoilla Nootti on uskomattoman rauhallinen, se seuraa hiljaa vierellä ja pitää kontaktia yllä. Tutut tietävät tämän olevan vain kulissia, sillä näennäisen rauhallinen pikkukoira on arkielämässä energiaa täynnä oleva virtapiikki.

Nootin kanssa on ilo harrastaa, koska se tekee kaiken omalla ihanalla aseenteellaan ja oppii uudet asiat uskomattoman helposti. Sen kanssa treenatessa väkisinkin huumorintaju joutuu koetukselle… Nootin kanssa treenaamme agilitya, hakua, jälkeä, raunioita ja tottista. Näyttelyssä käymme pyörähtämässä silloin tällöin. Nootin kanssa on ilo puuhailla lajin kuin lajin parissa, jopa näyttelyissä. Nootin kanssa ei hirveästi ole kisattu varsinkaan sen jälkeen, kun ensimmäisessä pelastuspuolen kokeessaan 9mm starttipistooli sai sille aikaan paukkukammon, joka vain pahenee iän myötä. Nootti pelkää kaikkia kummallisia ääniä, mitä ihminen voi päästää suullaan. Pelottavan äänen kuullessaan se menee täysin toimintakyvyttömäksi.

Nootti on tyypillinen ”toinen koira”. Se ihannoi Pähkää ja on aivan eksyksissä yksin ollessaan. Nootti ei vieraista koirista välitä. Lähinnä muille koirille muriseminen on Nootin kohdalla epävarmuutta. Tavaroitaan Nootti vahtii muilta koirilta erittäin hanakasti, mutta kodin vahtimisen se jättää suosiolla Pähkän harteille.

Nootti on koira omaa laatuaan, ihana ilopilleri, jota ilman elämä olisi vallan tylsää. Sen hölmön kuoren alla asuu erittäin älykäs aussie!