Pähkä

JK1 BH Vauhtitassun Pohjan Pilke

Synt./Born 26.2.2004                                                                                            

Narttu/Female, Red bi, Pitkä häntä / Long tail

Kasvattaja/Breeder: Vauhtitassun, Ritva Hannuniemi-Pulska, Savukoski

Lonkat/Hips: A/A

Kyynärät/Elbows: 0/0

Silmät/Eyes: OK (-05,-07,-08,-09)

Korkeus/Height: 51 cm

Paino/Weight: 18 kg

Omistaja/Owner: Outi Vataja, living with us

Eläkkeellä (leikattu -14) / Retired from breeding (spayed -14)

Koiranet

Luonnetesti     Lapua 11.3.2007
Tuomarit: Pasi Halme ja Pekka Orava

Toimintakyky: +1 Kohtuullinen
Terävyys: +3 Kohtuullinen ilman
                   Jäljelle jäävää
                   hyökkäyshalua
Puolustushalu: +3 Kohtuullinen, hillitty
Taisteluhalu: +2 Kohtuullinen
Hermorakenne: +1 Hieman rauhaton
Temperamentti: +3 Vilkas
Kovuus: +1 Hieman pehmeä
Luoksepäästävyys: +3 Hyväntahtoinen
Laukauspelottomuus: +++ Laukausvarma

Tulos: +174 p

 

Luonnetestitulos kuvaa Pähkää paremmin kuin hyvin. Tulos on juuri sellainen mitä Pähkältä odotin. Pähkä on hyvin vietikäs aussie. Kotioloissa se on rauhallinen ja äärettömän helppo koira. Kotiaan se kuitenkin vahtii välillä turhankin innokkaasti, mutta kodin ulkopuolella se rakastaa jokaista, niin ihmistä, kuin koiraakin. Itsevarman olemuksensa avulla se tulee toimeen lähes jokaisen koiran kanssa. Nuoremmilleen se tekee silti selväksi ettei sen nenille hypitä.

Pähkä on uskomattoman älykäs. Se ymmärtää valtavan paljon puhetta ja aistii ihmisten tunteet välillä vähän turhankin hyvin. Pähkä on yhden ihmisen koira, joskin se tottelee kuitenkin jokaista sitä käskevää. Se on kuin varjo; seuraten aina kaikkialle ja haluten aina olla kaikessa toiminnassa mukana. Pähkä elää miellyttääkseen ja kun sitä toruu sen koko maailma tuntuu sortuvan.

Pähkän kanssa harrastelemme agilitya, PK-jälkeä ja tottista. Hakua ja raunioita on treenattu jonkin verran. Olemme treenanneet myös pelastuspuolella ja olleet mukana etsinnöissäkin. Paimennusta on kokeiltu ja kyllähän Pähkältä viettiä löytyy. Näyttelyissä on käyty lähinnä huvin vuoksi. Laji kuin laji niin Pähkä tekee täysillä, kiihtyen nollasta sataan sekunnissa. Tottiskentillä vaikeuksia tuottaa Pähkän reagoiminen kisatilanteeseen tai toisin sanoen ohjaajan jännitykseen. Kaikki siis sujuisi paremmin kunhan ohjaaja laitettaisiin vaihtoon…

Pähkä on elämäni koira; koira jonka saa vain kerran elämässään. Pähkä ei ole ”helppo koira”, mutta mielestäni se on luonteeltaan juuri sellainen kuin aussien kuuluukin olla. Täydellinen koira minulle!