Pentulaatikko

PENTULAATIKKOON TOIVOTAAN UUSIA PÄHKÄHULLUJA TALVELLA 2021!

WE ARE HOPING FOR PUPPIES IN THE WINTER 2021!

Pöö on astutettu 25.12.2020

JSD Commander Kiss x Titangus Daizly

 

 

Korona laittoi Pöön pentusuunnitelmat uusiksi. Tai lähinnä valitun sulhasen luo pääseminen osoittautui mahdottomaksi. Kuin ihmeen kaupalla törmäsin Assariin ja ihastuin välittömästi. Vielä kun näin paperilla yhdistelmän sukutaulun oli suunnitelma selvä! Siljan, Assarin kasvattajan, kuvaus Assarista kuulosti täydelliseltä valinnalta Pöölle.

Näiden kahden kohtaaminen lumisessa lapissa olikin rakkautta ensi silmäyksellä! Saman tien alkoi leikki ja kosiskelu. Hommat kun oli hoidettu, juostiin ja painittiin taas hangessa ylimpinä ystävinä. <3

Assar on helposti koulutettavissa ja motivoitavissa. Se on koira, joka tekee omistajansa pyynnöstä mitä tahansa. Se oppii todella nopeasti ja sillä on erinomainen työskentelymotivaatio. Assar on nopea liikkeissään, vilkas ja kestävä koira. Assar on perinnyt hienon luonteensa vanhemmiltaan. Toya, Assarin emä on hyvin sosiaalinen aussie ja Assarin isä Misko on upea yksilö. Assarin kasvattaja on hyvin onnellinen saatuaan Miskon hienon sukupuun jalostustyöhönsä mukaan. Assar on hyvin voimakas koira ja silti sen on kouluttanut teini-ikäinen tyttö täysin itse. Sen omistaja on nyt 17 vuotias, joten hän oli 12 vuotias saadessaan Assarin. Assar oli yhdistelmänsä ainoa pentu ja siksikin siitä kasvoi hyvin itsenäinen ja siinä on koiraa kerrakseen. Kasvattajan mielestä jopa vähän liikaakin nuorelle omistajalleen, mutta omistajansa on onnistunut Assarin koulutuksessa hienosti. Assarissa on tietynlaista rehellistä itseriittoisuutta ja se on hyvin voimakas yksilö, hyvin itsenäisesti ajatteleva koira. Silti helposti koulutettava. Assar suoriutui hyvin MH-testistä eikä pelännyt oikein mitään. Se on ehkä mieluummin hieman välinpitämätön ärsykkeille. Assar on leikkii ja taistelee aivan erinomaisesti . Se on hyvin helposti motivoitavissa eikä luovuta. Taistellessaan lelusta se puree koko suullaan ja antaa kaikkensa. Vieraita ihmisiä ja koiria kohtaan Assar on hyvin sosiaalinen ja tulee toimeen kaikkien kanssa. Se ei lähde mukaan urosten pullisteluihin, vaan mieluummin väistyy tilanteesta. Assar toimii Ruotsin lapissa poropaimenena.

Pöö oppii asiat todella helposti. Se on sekä ahne, että omaa erinomaisen taistelutahdon. Pöö palkkautuu niin herkuilla, kehuilla, kuin leikilläkin. Pöö on hyvin yhden ihmisen koira. Sen elämä on 12 vuotias tyttäreni, joka on kouluttanut koiransa aivan itse. Aada on saanut Pöön ollessaan 9-vuotias. He harrastavat yhdessä rallytokoa ja agilitya. Minä hoidan paimennuspuolen. Pööllä on todella hieno luontainen eläintenlukutaito. Se on ohjaajaa kohtaan hyvin herkkä ja pehmeä, mutta paimennettavia eläimiä kohtaan siltä löytyy tarvittaessa hyvinkin paljon kovuutta ja päättäväisyyttä. Päättäväisyys kuvaa Pöötä muutenkin hyvin. Sitä se on, niin hyvässä kuin pahassa. Välillä vähän jääräpääkin. Vaikka kaiken kaikkiaan se on ehdottomasti mieluummin pehmeä kuin kova koira. Pöön molemmat vanhemmat työskentelevät nautatilalla paimenina. Pöö on hurjan nopea. Pitkät jalat kun lähtevät pellolla matkaan, ei yhdelläkään laumamme koirista ole mitään mahdollisuutta saada sitä kiinni. Perusolemukseltaan Pöö on enemmän rauhallinen kuin vilkas. Jo pentuna sanoin, että se on vanhana syntynyt. Se on onnellinen saadessaan vain olla Aadan kanssa. Pöö ei ole rohkein koira. Se on hieman epävarma itsestään, mutta silti hyvin tasapainoinen. Vieraisiin koiriin sillä kestää hieman kauemman saada luottamus rakentumaan, mutta ennen pitkään se leikkii koiran kuin koiran kanssa. Todellakaan se ei ole mikään tappelupukari. Tarvitsee vain hieman aikaa lämmitäkseen ja on tarkka omasta tilastaan. Ihmisiä kohtaan Pöö on aina ystävällinen. Se pitää kaikista olematta kuitenkaan raivostuttavan tuttavallinen. 

Odotan pentueesta tasapainoisia työkoiria. Näissä tulee varmasti olemaan potentiaalia niin paimeniksi kuin muihin harrastuksiinkin. Toivon Pöön pehmeyden ja pienen varovaisuuden tasapainottavan Assarin suurta itsevarmuutta. Liika egokaan kun ei ole mielestäni hyväksi. Pennuista odotan tulevien omistajiensa eteen mitä vaan tekeviä, hyvin miellyttämisen haluisia ja helposti motivoitavia. Varmasti koiria, jotka tarvitsevat tekemistä elämäänsä. Oli se tekeminen sitten minkä tahansa harrastuksen parissa puuhailua tai pidemmälle kisauralle tähtäämistä. Kestäviä työmyyriä.

Tuleva pentue tulee etsimään koiran kouluttamiseen sitoutuneita ja aktiivisesti harrastavia koteja. Jos olet aktiivista ja uskollista työmyyrää etsimässä, älä epäröi ottaa yhteyttä.

 

 

Katso muut tulevat pentueet / Other upcoming litters:

SUUNNITTEILLA

Yleistä infoa Pähkähulluista pennuista:

PENNUT

 

 

Jos etsit itsellesi aktiivista, hyvällä moottorilla varustettua Pähkähullua aussieta, älä epäröi ottaa yhteyttä 🙂

Pennut myydään vain ja ainoastaan harrastaviin koteihin. 

 

Outi Vataja

040 5144637

outi.koykka@gmail.com