Ripa

PVA BH TK1 TK2 TK3 Mi Sombra’s Captain Cook OTDsd DNA-VP

Synt./Born 13.7.2010                                                                                       

Uros/Male, Red merle, Pitkä häntä/Long Tail

Kasvattaja/Breeder: Mi Sombra, Nina Krammer, Austria

Lonkat/Hips: B/B

Kyynärät/Elbows: 0/0

Polvet: 0/0

Selkä/Back: Terve/Healthy

Silmät/Eyes: OK (-10,-12,14)

HSF4: vapaa/clear

Korkeus/Height: 56cm

Paino/Weight: 25,5kg

Omistaja/Owner: Hanne Virtanen, Vantaa

kastroitu/castrated

Koiranet
Ripa’s blog

13.6. Luonnetesti, Tuomarit: Tarja Matsuoi ja Auli Kiminki

Toimintakyky: +1 Kohtuullinen Terävyys: +3 Kohtuullinen ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua Puolustushalu: +3 Kohtuullinen, hillitty Taisteluhalu: -1 Pieni Hermorakenne: +1 Hieman rauhaton Temperamentti: -1c Impulsiivinen Kovuus: -2 Pehmeä Luoksepäästävyys: +2a Luoksepäästävä, aavistuksen pidättyväinen Laukauspelottomuus: ++ Laukauskokematon
Yht: 45p  HYLÄTTY

LT video (Youtube)

 

Ripan omistajan Hannen kuvaus Ripasta:

Ripa on unelmieni koira. Täyttänyt kaikki odotukset, vaikka haasteitakin on ollut.

Ripalla oli heti pennusta asti tarve leimautua yhden ihmisen koiraksi, ihmisen jolle se varmaan tulee olemaan uskollinen koko ikänsä. Alkuun leimautui jo lähes läpi Euroopan kestävän automatkan aikana Outiin ja kotiini tullessa ajattelin, että mitenkä tuota enää voi Outista erottaakaan. Kuitenkin palo omaan koiraan ajoi minut julmaan tekoon ja päätin antaa Ripalle kodin. Muutama päivä meni, kunnes Ripa hyväksyi minut ja siitä se seuraaminen lähti. Voi melkein sanoa, että siellä missä olenkin sieltä löytyy aina Ripakin J

Alkutaival, ensimmäinen  vuosi oli minulle, kokemattomalle koiran omistajalle haasteellinen. Ripalla riitti dominanssia kiivetä hierarkiassa yli muiden ja siitähän se pomottelu sitten lähti. Lopulta turvauduin ammatti-ihmisen apuun, jonka avulla sain Ripan ojennukseen, työstöaikaa kului noin 6 kk, mutta se kannatti. Nyt yhteiselo sujuu rauhallisesti eikä Ripan enää tarvitse olla epävarma paikastaan.

Ripa osoittautui oivaksi harrastekoiraksi ollen lajissa kuin lajissa lahjakas. Heti alkuun pääsimme pentuagility-ryhmään ja nyt kuulutaan Sagin TargetTeam valmennettaviin. Tottelevaisuutta harjoiteltiin aluksi ilman ryhmäpaikkaa ja myöhemmin ryhmäpaikassa sekä nyt myös piirin Nuorten koirien tokoringissä. Lisäksi harrastuksiin lisättiin paimennus, jossa olemme käyneet epäsäännöllisen säännöllisesti eikä sekään Ripalta yhtään hullummin suju. Ilman mitään tavoitteita käydään myös haku-harrastuksen parissa kevät-kesä-syys aikaan.

Luonteeltaan Ripa on yhden ihmisen uskollinen koira, omistajansa varjo. Vieraisiin ihmisiin Ripa suhtautuu varautuneesti, mutta lämpiää lopulta rapsutuksille. Lapsikokemusta Ripalla ei juurikaan ole. Paukkuarkuutta ei ole ilmaantunut esim ilotulitteista tai ampumaradalla ollessa.

Voimakkaasti kroppaansa käyttävä koira. Puhtaat liikkeet.

Töissä toimii kuin unelma. On aina valmiina ja tekee työnsä keskittyneesti ja huolella, miellyttäen omistajaansa. Ei paineistu toistoista. Tosinaan käy ylikierroksilla, mutta osaa myös tasaantua. Kehän laidalla odottaa rauhallisesti vuoroaan padoten työintoa. Hyvä moottori. Kotioloissa on pääosin rauhallinen, mutta kertoo jos pääkoppa vaatii tekemistä.

Ripaa parhaiten kuvaavat adjektiivit: aktiivinen, innokas, iloinen, leikkisä ja toisaalta myös rauhallinen, keskittynyt, motivoitunut.

Kaiken positiivisuuden rinnalla löytyy jotain negatiivistäkin. Kotioloissa ei voi olla leluja saatavilla kuin rajoitetusti, koska Ripa käy ylikierroksilla ja ansaitut lepohetket sekä omistajalle että koiralle jäisi minimiin. Hihnakäytös on huono (remmirähisijä), mikä ei johdu koirasta vaan omistajan saamattomuudesta. Käyttäytyy moitteettomasti ilman hihnaa. Dominoiva muiden koirien kanssa. Vaatii vankan ja lujan ”johtajan”, asemasta tulee välillä muistuttaa.

Ripa – koira suurella sydämellä <3

Vastaan mielelläni Ripaan kohdistuviin kysymyksiin.

9.1.2013 Hanne