Snadi

Mi Sombra’s Foreign Affair

Synt./Born 8.6.2013                                                                              

Narttu/Female, Black bi, töpö/nbt

Kasvattaja/Breeder: Mi Sombra, Nina Krammer, Austria

Lonkat/Hips: A/A

Kyynärät/Elbows: 0/

Selkä/Back: LTV0, SP0, VA0

Silmät/Eyes: OK (-13,-17)

MDR1: +/-

CMR1: free

HSF4: free

PRA: free

Omistajat/Owners: Outi Vataja ja Riika Laine

Living with: Riika Laine & Aku Laine, Kerava

Snadin omistajan Riikan kuvaus Snadista:

Onnellinen hölmö on varmasti paras kuvaus Snadista. Nykyään meillä on todella mahtava, rakastava ja perhettään suojeleva koira, mutta aina ei ollut aivan näin. Alku oli todella karikkoinen ja jossain vaiheessa mietittiin, mihin ihmeeseen ollaan oikein ryhdytty. Onko esimerkiksi kodin rakenteet ja irtaimisto todella tämän koiran arvoista.. Olihan se.

Toisella meistä oli vähän aikaisempaa kokemusta koirista ja niiden kanssa elosta, toisella ei taas ollenkaan. Ehkäpä juuri tämä ero meidän välillä aiheutti osaksi alun hankaluudet Snadin kanssa. Sille ei ollut täysin selvää, kumpi meistä on se johtaja, jonka sana on viimeinen. Snadi vaatii ja tarvitsee selvät ja tarkat ohjeet ja käskyt. Kun se ei niitä saa, alkaa ongelmat. Ensimmäisen vuoden aikana suurimpia ongelmia oli kodin tuhoaminen ja naispuolisten ihmisten uhoaminen ja testaaminen. Miehille alistui ja totteli niitä. Tilanne äityi niin pahaksi, että jouduttiin turvautumaan jääkauteen, johon sain paljon apuja ja neuvoja muilta vastaavan läpikäyneiltä. Se oli erittäin hyvä päätös meille, vaikka se vaikeaa olikin. Voi sitä hämmennyksen määrää koirassa, kun ei saanutkaan teoilleen mitään vastakaikua. Sen jälkeen aloitettiinkin aivan alusta. Peruskäskyt ja kaikki opeteltiin uudestaan ja sovittiin yhteiset pelisäännöt, joita on pakko noudattaa. Yhteiselo helpottui suuresti.

Snadi on todella rakastava, iloinen, pirteä, reipas, energinen, älykäs, vaativa ja suojeleva koira. Se on myös todella ahne, joten kaikki uuden opettaminen on suhteellisen helppoa. Toisista koirista se ei juuri välitä ja tuleekin niiden kanssa hyvin vaihtelevasti toimeen. Meillä on vieraillut vain muutamia koiria, koska Snadi ei toivota vierailijoita lämpimästi tervetulleeksi kotiinsa.

Ihmisiä kohtaan se on ehkä vähän turhankin ystävällinen ja hyväuskoinen tutussa ympäristössä. Meille tulevat vieraat saavat aina hyvin riehakkaan ja iloisen vastaanoton.

Siskoni luona vieraillessamme talossa, jossa on lapsia, ei vieraat noin vain pääsekään sisälle, Snadissa ilmeni hyvin voimakas suojeluvaisto lapsia kohtaan. Snadi estää vieraiden sisäänpääsyn. Tuon uuden piirteen kanssa on vielä työ kesken. Myös lasten läsnä ollessa täytyy olla varovainen, koska Snadi reagoi lasten ilakointiin ja yllättäviin liikkeisiin varauksella. Yleensä se poistuu paikalta, eikä viihdy riekkuvien lasten seurassa. Snadin normiarkeen eivät lapset kuulu, joten se ei ole lapsiin kovinkaan tottunut.

Normaalissa arjessa ja elämässä Snadi on hyvin helppo ja sillä monia mahtavia ilmeitä ja eleitä. Snadia ennen en tiennyt, että koiratkin voi mm. murjottaa…

Tykätään käydä pitkillä lenkeillä ja puuhastella vähän sitä sun tätä. Pyritään ottamaan Snadi mukaan tekemisiin aina, kun se vain on mahdollista. Autossa se tykkää olla, joten usein kauppareissullekin se pääsee mukaan.
Kyllä meidän elämä olisi vain paljon tylsempää ilman tuota hölmöä ja toivottavasti meillä on vielä monen monta vuotta aikaa hölmöillä yhdessä.