Unni

Pähkähullun Odotettu

Narttu/Female, Red bi, Töpö/Nbt                                                          
Kasvattaja/Breeder: Outi Vataja, Seinäjoki
Lonkat/Hips: A/A
Kyynärät/Elbows: 0/0
Polvet/Knees: 0/0
Silmät/Eyes: OK (4/10, 10/13) Iris hypoplacy
Korkeus/Height: 52cm
Paino/Weight: 20kg
Omistaja/Owner: Kati Koivisto, Seinäjoki
Jälkeläiset/offsprings: R-pentue/R-litter
Koiranet

Jälkeläiset/ofsprings: R-pentue

Luonnetesti 17.8. Ilmajoki Tuomarit: Puputti ja Vuorisalo
Toimintakyky: +2 hyvä
Terävyys: +2 suuri ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua
Puolustushalu: +2 suuri, hillitty
Taisteluhalu: +2 kohtuullinen
Hermorakenne: +1 hieman rauhaton
Temperamentti: +1 erittäin vilkas
Kovuus: +1 hieman pehmeä
Luoksepäästävyys: +2b Luoksepäästävä, hieman pidättyväinen
++ Laukauskokematon
+142 pistettä HYVÄKSYTTY

Unnin omistajan, Katin kuvaus Unnista:

Unni (Odotettu) oli kauan haaveilemani Pähkän ja Onnin pentu jota odotin pari vuotta. Unni oli minulle ensimmäinen palveluskoira ja Unnin kanssa olen päässyt kokeilemaan monia minulle uusia harrastuksia.
Pentuna Unni oli pentueen varautunein ja edelleen varautuneisuus on pinnalla enemmän ja vähemmän kausittain. Vieraista ihmisistä riippuu paljon ihmisestä miten Unni suhtautuu, joskus varautuneesti alkuun ja joskus heti jopa hyvinkin avoimesti. Muiden koirien kanssa Unni tulee hyvin toimeen. Ei aloita rähinää, mutta jos sellainen tulee niin ei myöskään alistu. Töpöhäntäistä Unnia tulkitsee paljon korvista mutta kyllä sen pienen töpön vinhan heilumisenkin huomaa 🙂
Agility on meidän pääharrastuksemme, kisa-uramme aloitimme helmikuussa 2012 ja kisaamme nyt kakkosluokassa. Agility on laji joka saa Unnin pienen töpön vinhasti heilumaan ja sininen vinku-pallo palkkiona on Unnille maailman paras pallo ja palkka 🙂 Agilitykisoissa sain kerran palautetta vieraalta kisaajalta että kiva katsoa koiraa joka menee rauhallisesti mutta kovaa, Unni ei siis häslää radalla.
Olemme jonkin verran harrastaneet myös harrastusmielessä tokoa, jäljestystä, rauniota ja paimennusta. Myös vesipelastukseen ollaan tutustuttu.
Kotioloissa Unni on rauhallinen, ei hypi seinille vaikka olisi rauhallisempiakin päiviä jolloin ei treenata tai pääse pitkille lenkeille. Vieraat otetaan kotiin haukkuen vastaan (asia johon pitäisi keskittyä paremmin..) mutta ystävät tunnistettua haukku vaihtuu nopeasti kiljunnaksi, ystäviltä haetaan huomiota ja paijausta myös syliin Unni tunkee mielellään varsinkin jos joku erehtyy lattialle istumaan 🙂 Unni osaa kuitenkin huomionsa saatuaan myös rauhoittua ja keskittyä omiin juttuihinsa, luun järsimiseen tai leikkimiseen omissa oloissaan.
Kotona Unnin kaverina meillä asuu myös shetlanninlammaskoira Navi 1v. Töpöstä ja pöksyistä nyppivää Navi-kakaraa Unni sietää paljon ja monesti myös näyttää nauttivan kun makaa selällään lattialla ja toinen hyppii kimpussa 🙂 Vaatii paljon että Unni ärähtää Naville mutta osaa sen kuitenkin tarpeen tullessa tehdä. Unnista ja Navista tuli heti hyvät ystävykset, monesti syödään luita kuonot vierekkäin.
Lapsiin Unni on tottunut pienestä pitäen ja osaa olla lasten kanssa. Unnia saa halata ja paijata, Unni monesti pistää selälleen maate ja nauttii rapsutuksista. Osaa odottaa kiltisti jos lapsi heittää sille palloa. Myöskin pihalla lasten leikkiessä ja juostessa Unni osaa olla rauhassa eikä lähde paimentamaan.
Unni on minulle rakas halinalle ja agilitykaveri 🙂
-Kati- (2013)