Tiineysvuorokausi 47

Dira saapui tänään meille. Nyt alkaa piinaavan jännittävä loppuodotus. Viikon päästä on vielä röntgen, jotta tiedän montaako pentua odottaa syntyväksi. Ainakin Dira on huomattavasti isompi jo nyt kuin kahdessa edellisessä tiineydessä. Nyt on jopa jo rauhoittunutkin. Viime pentueessa riekkui normaaliin malliin vielä paria päivää ennen synnytystä.

K-pentue tulossa

Ruotsin reissuhan ei mennyt ihan putkeen. Liikkeellä oltiin ihan liian aikaisin. Siispä oli vaihtoehto B:n vuoro. Olin miettinyt Kimiä Diralle jo Diran viime pentueen kohdalla, joten valinta oli helppo kääntyä Satun puoleen ja ehdottaa treffejä Kimin kanssa. Kolmannet treffit tuottivatkin jo tulosta!

Dira on ultrattu kantavaksi 2.5.2019. Pentuja odotellaan siis syntyväksi toukokuun viimeisellä viikolla.

Trevlig resa!

Muutama tunti sitten astuttiin tai tarkemmin ajettiin laivaan. Dira on mitä mainioin matkakaveri. Reippaasti käpsytteli ahtaalla autokannella kovassa metelissä ja pitkin hyttikäytäviä omaan hyttiin, missä söi iltaruuan ja alkoi nukkumaan. Kauneusunet onkin tarpeen, sillä aamulla on Ruotsin maalla ensitreffit Milesin kanssa.

M-pentue tulossa

Diran sulho on vihdoin valittu!

Isänä pentueessa tulee olemaan ruotsalainen jenkeistä tuotu Miles. Miles on hieno työkoiran alku, joka harrastaa paimennuksen lisäksi tokoa ja jälkeä. Miles on avoin ja ystävällinen. Se ei osoita minkäänlaista agressiivisuutta toisia koiria kohtaan. Milesilla on suuri miellyttämisenhalu, taistelutahto ja se on ahne, joten palkkaaminen on helppoa.

Jos sinulla on tarjota työn ja puuhan täyteinen elämä Pähkähullulle aussien alulle, niin olehan yhteydessä.

Pentusuunnitelmat päivitetty

Nyt kun pentulaatikossa tuhistaan tyytyväisinä, eikä kasvattaja paljoa malta huoneesta poistua, on ollut hyvää aikaa laittaa seuraavatkin pentusuunnitelmat valmiiksi. Ne on nyt päivitettynä SUUNNITTEILLA sivulle. Olen todella innoissani tulevistakin pentueista!

Snadin pentusista urokset etsivät vielä niitä omia, juuri oikeita kotejaan.

Pennut syntyneet!

5.9.2018 näki päivänvalon uusi Pähkähullu pentue.

Snadi tuli luoksemme 1,5 viikkoa aikaisemmin. Se on yllättävän hyvin sulahtanut perheemme arkeen mukaan. Lapset on ok, kissat on ok, meidän lauman koirat ei niinkään, mutta pärjätään.

Tiineysvuorokausi 59 Snadin lämmöt tipahtivat. Yö oli levoton ja pissillä käytiin tiheään tahtiin. Vielä aamulla 7.30 lämpö oli alhaalla, joten ajattelin, että on ihan turvallista lähteä töihin. Mieheni jäi kotiin. 10.05 tuli puhelu; ” Se taitaa synnyttää”. Lähdin juosten töistä ja päästyäni pentuhuoneeseen oli ensimmäinen pentu juuri syntynyt ja Snadi sitä hienosti avasi sikiökalvoista. Kello oli 10.15. Kello 11.25 olivat kaikki pennut maailmassa! Helpoin ja nopein synnytys ikinä! Snadi hoiti hommat ihan itse.

10.15 blue merle uros 313g

10.35 blue merle uros 318g

11.05 blue merle narttu 238g (töpö häntä)

11.25 musta narttu 313g

Snadi oli koko ajan synnytyksessä ja sen jälkeen hyvin hermostuneen oloinen. Läähätti TODELLA paljon, aivan koko koira tärisi. Se nuoli pentuja lähes maanisesti, eikä ruoka maistunut. Päivä meni ihan ok ja illalla lähdin jopa agilitytreeneihin. Mutta yöllä levottomuus paheni. Snadi ei tähän mennessä ollut nukkunut yli kahteen vuorokauteen. Kieli meni rikki pentujen nuolemisesta, pentujen paino kääntyi laskuun, Snadi vinkui ja pennut huusivat, KOKO yön. Aamulla viimeinen pisara oli, kun mammakoira oli viiden minuutin poissaoloni aikana muuttanut pesueensa pentuhuoneen sohvalle. Sydän jätti pari lyöntiä väliin tämän nähdessäni.

Onneksi luottoeläinlääkärini Seinäjoen Mai-vet otti meidät vastaan ylimääräisenä ennen muita potilaita. <3 Kiitos Mai-vet! Snadilla oli tulehdusarvot korkealla ja yhdessä nisässä jonkinlainen muutos, todennäköisesti maitorauhasessa jotain ongelmaa ja tämä nyt tulehtunut. Antibiootit matkaan, kipulääke pistoksena ja varoiksi lisää kotiin mukaan ja homma hoidettu. Pari tuntia kotiin pääsyn jälkeen Snadi nukkui pitkin pituuttaan pentulaatikossa ja pennut olivat täydellisen tyytyväisiä ja hiljaa! Voi tuota näkyä, autuutta. <3 Nyt voi siis niin mamma kuin pennutkin hyvin. Painot ovat kääntyneet nousuun ja mamma tyyni ja rauhallinen.

Kuva eläinlääkäristä.

 

Joulu on taas

Paljon on tapahtunut joulukuun aikana. Pennut yhtä lukuun ottamatta ovat lähteneet omiin koteihinsa. Samoin mammakoira Dira. Dira lähti kotiin yhdessä tyttärensä Alman (Sitä saa mitä tilaa) kanssa. Pieni reissupentu Tuli (Soonmoro) matkusti viikko sitten Wieniin ihan yksinään ja olihan pentu selvinnyt matkasta loistavasti! Xena (Sattuuhan sitä) odottaa vielä omaan kotiin pääsyä meillä helmikuun alkuun asti. Se kun muuttaa Ruotsiin ja sinne saa pennun viedä vasta 15 viikkoisena.

Kaikilla naperoilla menee uusissa kodeissaan paremmin kuin hyvin. Kaikki ovat olleet todella reippaita ja tasapainoisia pikkutyyppejä. Olen näistä kyllä todella ylpeä!

Tuloksia:

Vänkä (Pähkähullun Ongelma) tehtaili itselleen vihdoin toisen nolla ykkösissä. Oli tällä kertaa tähtien asento oikea! Tuo koirahan on ihan todella taitava, mutta kisoissa ei vain olla samalla radalla tai kartalla. Turhauttavaa…

Lenni (Pähkähullun Ripan kannoilla) korkkasi ohjaajansa mammaloman jälkeen kakkosluokan ja vetäisi samantien kaksi LUVAa. Huisia!

 

Sitten pentujuttuja… Snadi on aloittanut juoksunsa ja saapuu huomenna tapaamaan sulhoaan Vänkää.