Vänkä

Pähkähullun Ongelma RV-N, JV-O, GV-N

Synt. / Born 11.3.2010                                                                                                  

Uros/Male, Red tri, Pitkä häntä/Long tail

Kasvattaja/Breeder: Outi Vataja, Seinäjoki

Lonkat/Hips: A/A

Kyynärät/Elbows: 0/0

Selkä/Back: VAO0, SP0, LTV4 (yksi ylimääräinen lannenikama)

Silmät/Eyes: OK (12/17)

Korkeus/Height: 51cm

Paino/Weight: 20,5kg

Luonnetesti 18.5. Ilmajoki

Toimintakyky +1 Kohtuullinen
Terävyys +2 Suuri ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua
Puolustushalu +2 Suuri, hillitty
Taisteluhalu +2 Kohtuullinen
Hermorakenne +1 Hieman rauhaton
Temperamentti +3 Vilkas
Kovuus +1 Hieman pehmeä
Luoksepäästävyys +3 Hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin
Laukauskokematon ++

YHT. +172 pistettä HYVÄKSYTTY

 

Pähkän poika Vänkä…

Jo ennen pentueen syntymää tiesin, että yksi pennuista jää kotiin. Sen piti olla narttu, mutta kuinkas sitten kävikään… Pitkään mietin valintaani, mutta aina uudelleen ja uudelleen päädyin Vänkään. Vänkä oli pennuista se, jonka jouduin elvyttämään elämän syrjään kiinni ja vahtimaan kaksi päivää, että se selvisi nisällä ja jaksoi syödä.

Muutaman viikon ikäisenä Vänkää kutsuttiin Nukkumatiksi, koska se oli aina se joka nukkui. Tämä pentu oli suuri mysteeri viikkojen ajan. Se aina mieluummin tarkkaili muiden tekemisiä, mutta silti ei pelännyt mitään. Pentujen välisissä kahinoissa se oli aina niskanpäällä ja se oli se pentu, jota Pähkä joutui komentamaan monta kertaa päivässä kovin ottein.

Pentutestissä Vänkä oli avoin, rohkea ja vilkas. Testaajan tuomat lelut eivät sitä kiinnostaneet, vaan se kävi kesken testin ”tappamassa” maton. Ongelma voi kuulemma aiheuttaa ongelmia, joten pitihän se Ongelma jättää kotiin!

Vänkä on äärimmäisen ahne ja vilkas. Se rakastaa kaikkia, niin ihmisiä kuin koiriakin. Se haluaa miellyttää kaikin tavoin, mutta samalla sillä on pirullinen pilke silmäkulmassaan. Sen kanssa on aloitettu haun alkeet, agilityä treenaamme säännöllisesti ja paimentamassa käydään silloin tällöin.

Vänkä lukee pienimmätkin ohjaukset ja on äärimmäisen kuuliainen. Vänkä kisaa harvakseltaan agilityssä. Ykkösissä on kaksi nollatulosta ja  ASCA-agista titteleitä. Haku oli myös jo hyvällä mallilla, mutta kaksijalkainen perheenlisäyksemme pakotti pistämään tuon lajin toistaiseksi tauolle.

Edelleen Vänkä rakastaa koko maailmaa. Se tulee toimeen koiran kuin koiran kanssa sukupuoleen, rotuun tai ikään katsomatta. Vänkä on äärimmäisen avoin kaikkien ihmisten kanssa. Vähän liiankin tuttavallinen. Tavarat lentää, kun Vänkä innostuu. Nykyisin se kykenee jo hyvin keskittymään treenaamiseen, mutta  keskittymiskyvyn kasvuun on tarvittu paljon aikaa ja työtä. Muilta laumamme koirilta Vänkä vahtii tavaroitaan hanakasti. Yksin ollessaan se on todella helppo koira ja sen kanssa on ilo olla, mutta laumassa tyhmyys tiivistyy ja Vängältä lähtee usein homma lapasesta.